top of page

Toekomstbestendig? Zet de volgende stap van het verleden!

Toekomstbestendig (of futureproof) Wat een raar woord eigenlijk?! Als je het uit elkaar trekt krijg je in feite de vertaling “bestand tegen de toekomst” of “voldoende geschikt om de toekomst te verdragen”. Bestand tegen of iets verdragen, klinkt mij wat negatief. Terwijl ik in positieve zin nieuwsgierig ben naar de toekomst. En wat is dan de “toekomst”? Wanneer je het woord “toekomstbestendig” in tegenovergestelde woorden zou formuleren, krijg je verledenonbestendig!

Onbestendig is in feite dat het onderhevig is aan veranderingen, vaak met de bijgedachte dat men er daardoor niet op kan vertrouwen; wisselvallig; veranderlijk.

Verledenonbestendig is dus mijn inziens een veranderlijk verleden….En dat kan niet!! Of toch wel??Fysiek (nog) niet, maar mentaal wel! Wij kunnen als mensen namelijk iets verbeelden! En die kracht is fantastisch! Ga maar na;


1) Bedenk een “purpose” en een moment in de toekomst waarop je dat wil bereiken.

2) Stel je nu voor dat je een DeLorean hebt. (Voor degene die niet weten wat een Delorean is?!) Google er maar eens op in combinatie met Michael J. Fox).

3) Je reist naar het moment dat je jouw doel hebt bereikt!

4) De tussenfase van nu naar dat moment is “verleden” geworden. En die kunnen we invullen en veranderen! En zelfs stap voor stap terug visualiseren en verbeelden naar dit huidige moment.

5) Beleef het heden en zet de volgende stap van het verleden!


Wat ik eigenlijk wil zeggen is, gebruik je verbeeldingskracht! Dit is een eigenschap die ons als mensen richting de toekomst blijft onderscheiden van al het andere! En ervoor zorgt dat we onze toekomst in eigen “handen” of beter gezegd eigen brein houden.

Succes met het verbeelden van je doelen!


“Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.” Søren Kierkegaard

122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page