Cobaan | Copyright 2012

Over Cobaan

De missie van Cobaan is om als skills improver te zorgen dat, in de snelveranderende omgeving, mensen en organisaties blijven geloven in hun continue ontwikkeling en het benutten van hun talenten en competenties.

 

"Driven by human development"

Cobaan Consulting & Coaching helpt professionals, teams en organisaties met het ontdekken, ontwikkelen, verbeteren van talenten en competenties. Met diensten als talent analyses, assessments & trainingen en het implementeren van talent- en competentiemanagement als HRD consultant. Het fundament voor Cobaan is het inzetten en ontwikkelen van vaardigheden en talenten gebaseerd op groeimindset. Hiervoor wordt de mindset theorie gebruikt van Carol Dweck. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een vaste mindset en een groeimindset. Vanuit ervaring ziet Cobaan steeds meer vervolg komen op assessment / talent analyses in de vorm van ontwikkeltrajecten. Van talent naar performance.

Cobaan Trainingen & development is noodzakelijk door vernieuwing en innovatie in de bouwkolom. Digitalisering, het werken met BIM, de veranderende mindset, LEAN bouwen en ketenintegratie, maken dat op alle niveaus, transities en veranderingen plaatsvinden. De trainingen van Cobaan haken hier op in.

Cobaan Search & Selection ondersteunt organisaties als intermediair met het invullen van posities op kader-, management en directieniveau in de Bouw & Infra.

Het woord Cobaan

Betekenis van Cobaan is “beproeving, test, proefproces” en komt uit een verkregen woordenboek van het Bahasa Indonesia. Oprichter Jozef Derksen laat hiermee een deel van zijn achtergrond en roots zien.

Verder verwoordt Cobaan  (Co = samen/met en Baan = werk ) samenwerken, de gedachtegang van partnerschap met de basiskenmerken vertrouwen, integriteit en verbetering.

In 2003 is Cobaan opgericht vanaf de bekende zolderkamer met als insteek het meer persoonlijk benaderen van de recruitment branche. Na een korte tijd verhuisde Cobaan naar het Noble House aan de Ceresstraat in Breda.

Ambitieus, energiek en vol enthousiasme, zijn nog steeds de kenmerken die Cobaan typeren.

Kennisontwikkelen en kennis delen doe je niet alleen. Het is belangrijk kennis te delen, want van samenwerking wordt iedereen beter. Met gedeelde kennis ontwikkelen anderen weer nieuwe kennis, die ze vervolgens kunnen delen. Cobaan gelooft sterk in de kracht van samenwerken, want delen is het nieuwe hebben. Daarom nemen we deel aan verschillende kennisnetwerken en partnerships.