top of page

Het geheim van de....leidinggevende

Over "leiderschap" raken we niet uitgeleerd en wat mij betreft terecht. Het is een zeer dynamisch onderwerp met vele invalshoeken, aspecten zowel intrinsiek als door de omgeving bepaalt.

Vanuit mijn perspectief gericht op het ontwikkelen en helpen groeien van je medewerkers zoals onder andere bedoeld in de Masterclass Next Mentorship, deel ik graag mijn inzicht als belangrijkste eigenschap van goede leidinggevende!


Ik zal het nog steviger formuleren en extra kracht bijzetten door het zelfs te benoemen als het fundament van de leidinggevende anno 2021 en zeker nog de eerstkomende jaren.


Wat mij betreft is de bereidheid om al je kennis, ervaring en expertise te delen het fundament. Wanneer je bereid bent om aan degene waaraan je leiding geeft niets achter te houden en transparant te zijn over "jouw geheim van de smid" is de basis voor "mensgericht" leiderschap al zo stevig gebouwd dat je in jouw rol anderen kan beïnvloeden om te groeien. Persoonlijk vind ik de leiderschapsrollen van Quinn een goed kader. Goed leiderschap bevat dus wat mij betreft veel mentorschap. Vanuit vertrouwen, inspireren en motiveren. En..........wat dat betreft is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Durf te tonen dat je al je opgedane kennis en expertise deelt. Jouw positie als leidinggevende zo goed te doen dat je door het delen van je kennis het gevoel kan bekruipen dat uitgekakt bent, dat er niets meer te delen valt aan kennis. Tel daarbij op dat er wellicht medewerkers zijn die jou voorbij aan het groeien zijn....De kans dat je jezelf overbodig maakt.

Om echt de bereidheid te hebben om al jouw "geheime recepten" bloot te geven, is lef nodig en zeker ook kwetsbaarheid. Maar geloof me, het is de start van weer een nieuwe fase in leiderschap in wat voor vorm dan ook...


Een geheimpje is er ook om te delen; op de site staan meerdere development programma's.....

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page