top of page

Duwen en trekken als leidinggevende

Voor onze Masterclass Next Mentorship hebben we de learning pit” visueel gemaakt met de duw- en trek rol zoals wij dat zien binnen de rol van mentor/leidinggevende.


Zonder al te diep op de materie in te gaan, komt het aan op 2 cruciale momenten voor de leidinggevende om de leerervaring van de medewerker te bevorderen.

De momenten van duwen en trekken!
1) DUWEN: Sensibiliseren/ Bewustmaken van de “leerkuil” waarbij begrippen als demotivatie, frustratie en doorzetten te nemen stappen zijn in het leren. Hierbij DUW je de medewerker bijna letterlijk in het “duister”. Uit zijn bekende comfort zone.

2) TREKKEN: Versterken van het vertrouwen en de relatie om samen de volgende stap in de leerervaring te zetten. In deze fase ondersteun je op een coachende wijze en TREK je de medewerker omhoog om nieuwe inzichten te verkrijgen. Hoog genoeg om de laatste fase van zijn leerervaring autonoom af te kunnen leggen.

Afhankelijk van de relatie, het leerconcept en de fase in het proces die je als leidinggevende hebt opgebouwd met je medewerker kun je afwegen hoe hard of zacht je dient te duwen of trekken. Tijdens de Masterclass Next Mentorship gaan we daar uitgebreid op in en geven we inzichten mee die je daarbij kunnen helpen.

Benieuwd naar het programma; check https://www.cobaan.nl/masterclass-next-mentorship


Mocht je opmerkingen en/of aanvullingen hebben die het inzicht doen vergroten, vernemen we dat uiteraard graag.116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page