top of page

Digitaal transformeren is niet voor het slimste jongetje van de klas!

Tijdens de BIM Praktijkdag van vorige week hebben we voor het eerst met ANNO1809 het grote podium gepakt. Wat ons betreft; voor herhaling vatbaar. Vanuit onze praktijk hebben we voorbeelden gegeven en ook onze “onderligger” voor onze trainingen getoond.

Als basis hebben we de kwadranten voor succesvol BIM implementatie van de BIR / BIMloket gebruikt.


Zoals wellicht nu wel bekend; wij geven BIM trainingen; van boardroom tot bouwplaats waarin houding en gedrag een centrale rol hebben! Wij geloven dat verandering, vernieuwing en innovatie nog steeds mensenwerk is. Digitaal transformeren klinkt “hard”, maar is in feite veel meer nog een “softe” aangelegenheid. Hieraan werken houdt niet op. Het daagt constant de verschillende individuen uit. Deze persoonlijke (talent)ontwikkeling heeft positief effect op het samenwerken! Wat het rendement op tijd, geld, kwaliteit maar vooral werkplezier in de organisatie en projecten ook weer ten goede komt. Tijdens onze presentatie heb ik hardop gezegd ”willen” begint met mindset!

ANNO1809 benadert talentontwikkeling daarom ook vanuit mindset: is je glas half vol of half leeg? We snappen dat eenieder weleens “last” van vragen heeft bij een nieuwe uitdaging: Kan ik het wel? Gaat het wel lukken? En daar is wat aan te doen! Het herkennen van de mindset is hierbij volgens ons de basis. Volgens het onderzoek van Dweck zijn er 2 benoemd: fixed mindset (statisch of vast) of growth mindset (groei).  

Een belangrijk kenmerk en verschil in focus is dat mensen met een fixed mindset de neiging hebben om zijn of haar aandacht te richten op de prestaties en resultaten. Vooral de “zorg” om voor de buitenwereld niet “af” te gaan. De overtuiging dat hij of zij slim is! En vooral ook slim gevonden moet worden. Mensen met een groeimindset zijn daar niet mee bezig. Hun aandacht gaat vooral uit naar het proces om te verbeteren en beter te worden. 

Elke training komen we ze wel tegen, echt slimme mensen die aanvankelijk niet slimmer willen worden! Met transformatie en innovatie moet je los durven laten en groeifouten maken. Digitaal transformeren is niet voor de slimste van de klas, maar juist voor diegene die door nieuwsgierigheid, inzet en vooral mindset willen leren om constant slimmer te kunnen worden.

Benieuwd naar onze trainingen en de continue ontdekkingstocht, check ANNO1809.com “Explore your BIM skills.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page